Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Nieuwsberichten

23-06-2007Reisverslag Servië juni 2006
23-06-2007Schilderklus
22-06-2007'Positieve ontmoetingsplek voor zigeuners'
19-06-2007'Prijs voor FMWT'
18-06-2007Voorbereidend bezoek projectlocatie
14-06-2007'Actie schoenendoos' door Kleopas gemeente te Ede
13-06-2007FMWT in Houtens Trefpunt van 13 juni 07
06-06-2007FMWT in 't Groentje van 6 juni 07
30-05-2007FMWT wint MATRA juryprijs
25-05-2007Projectlocatie is bouwplaats
09-05-2007Transport naar Servië
ArchiefVoor oudere berichten zie Archief


Reisverslag Servië juni 2006

In juni/juli zijn weer twee mannen van ons team naar Servië gereisd om de laatste zaken met de mensen van 'Love your Neighbor' door te nemen. Op donderdag 28 juni vertrokken ze om dinsdag 2 juli weer thuis te komen.
Lees verder : Reisverslag Servië Nis [juni 2006].pdf


Schilderklus

Om alvast wat te oefenen in het schilderen en om geld in het laatje te krijgen hebben we de buitenkant van een huis in de verf gezet. Na een hele dag op de steiger of de ladder te staan, was de klus geklaard en konden we genieten van een heerlijke skottelbraai.
'Positieve ontmoetingsplek voor zigeuners'

Het Family Mission Work Team won in 2007 de juryprijs voor het beste particuliere project bij onze 'nieuwe buren'. Met groot succes hebben ze in Servië een boerderij aangekocht en omgebouwd tot een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking ...
Lees hier het hele stuk op de NCDO site


'Prijs voor FMWT'

Een groep christelijke gezinnen uit Houten en omgeving heeft de Matra/KPA Juryprijs ontvangen voor het beste ontwikkelingsproject in een land dat grenst aan de Europese Unie. De gezinnen vormen samen een zogenaamd Family Mission Work Team (FMWT). Dit is een initiatief om zich samen in te zetten voor de minderbedeelde naaste en is een onderdeel van de stichting Kom over en help.
Het FMWT is van plan een ontmoetingsruimte te bouwen voor zigeuners in het Servische dorpje Sainovac. Dit dorpje ligt in een gebied waar overwegend zigeuners wonen. Zij zijn de armste bevolkingsgroep in Servië. De werkloosheid in de regio is nagenoegd 100 procent ...
Lees hier het hele stuk op de RD site


Voorbereidend bezoek projectlocatie

Vanaf 28 juni tot 2 juli 2007 gaan enkele leden van het Family Mission Work Team naar Servië. Tijdens dit bezoek zal de projectlocatie worden bezocht om de vorderingen ter plaatse te bekijken. Op basis de projectplannen en begrotingen wordt gekeken hoever het project qua uitvoering en budget nog binnen de bandbreedte zit.
Het is de bedoeling ter plaatse een detailplanning uit te werken met de betrokkenen van de werkzaamheden die gerealiseerd moeten worden voordat het team ter plaatse komt. Het is de bedoeling dat de projectlocatie ook als tijdelijke camping dient voor de het Family Mission Work Team.
Tevens zal dit bezoek in het teken staan van het treffen van voorbereidingen voor het verblijf van het team in Servië (1 t/m 15 augustus 2007). Naast het bouwen zijn er ook activiteiten uitgewerkt in de vorm van sport en spel die samen met de lokale bevolking/jeugd uitgevoerd kunnen worden.


Actie schoenendoos

Door de familie Prins is in samenwerking met de Kleopasgemeente uit Ede een schoenendoos actie voor kinderen en door kinderen opgezet.
Lees meer op de site van de Kleopas gemeente


FMWT in 'Houtens Trefpunt van 13 juni 07FMWT in 't Groentje van 6 juni 07


FMWT wint MATRA juryprijs

Vanuit het National Committee for International cooperation and sustainable development (NCDO) worden jaarlijks verkiezingen georganiseerd om aansprekende project te belonen met een erkenning. Op 21 mei 2007 waren we verheugd te mogen meedelen dat het FMWT-project de provinciale voorverkiezingen had gewonnen en dat ons project was genomineerd voor de Matra/KPA Award 2007.
Op 30 mei 2007 werd deze vreugde verder verhoogd. Tijdens het NCDO Matra/KPA Symposium 2007, gehouden op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is het FMWT-project bekroond door de jury als beste ontwikkelingen project bij de Nieuwe Buren van Europa.
Zie verder dit persbericht en vermelding op website NCDO.
Wij gaan met deze steun in de rug volop door met het project, waarvan de activiteiten in Servië in volle gang zijn. Uiteraard hopen wij dat u ons hiermee wilt helpen door ons financieel en materieel te helpen.
Hier treft u een foto-impressies aan over de voortgang van de werkzaamheden.


Projectlocatie is bouwplaats

In de afgelopen week is, in Servië, het nodige werk verzet. De constructiewerkzaamheden zijn begonnen, zowel aan de buiten- als binnenzijde van het hoofdgebouw. De waterbron is schoongemaakt, maar er dienen eerst nog wat renovatie werkzaamheden gedaan te worden in de put om het water op te waarderen naar goed drinkwater. Het water wordt nu alleen gebruikt om het cement aan te maken. De komende weken zal er steeds met bouwvaklieden, electriciëns en mannen van de lokale bevolking samen gewerkt worden. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en taken. Van tijd tot tijd wordt het terrein nog verder bevolkt door vrijwilligers van de kerk en de plaatselijke bevolking zover dit mogelijk is, aangezien in de huidige fase van het werk er meer kennis en kunde van vakmensen nodig is. De planning is om over 3 weken zover gevorderd te zijn met de constructiewerkzaam- heden, dat gestart kan worden met de 'children’s building’ en de toiletgroepen aan de buitenzijde van het gebouw. Klik hier voor meer foto's van de bouwplaats.


Transport naar Servië

Op vrijdagavond kwam de servische vrachtwagen in Houten aan om goederen en materiaal in te laden voor Servië. Dankzij uw hulp met het verzamelen van vele goederen, zoals kleding, inrichting en bouwmateriaal konden we nu een vrachtwagen vol laden. Een gedeelte van ons team is samen met een aantal mensen van stichting Kom over en help op vrijdagavond en zaterdagochtend bezig geweest om alle opgeslagen goederen uit de schuur te halen om deze vervolgens in te laden in de vrachtwagen. Het opladen bleek nog niet zo eenvoudig te zijn ieder hoekje en gaatje moest opgevuld worden, zodat de lading niet zou gaan schuiven. Zakken vol met kleding die verzameld waren bij Kom over en help hebben de zaak stevig vast gezet. Voor het begin van de middag vertrok de goed gevulde vrachtwagen. De chauffeur heeft goed zijn best gedaan, het transport is nl. goed aangekomen in Servië, zoals u op de foto’s kunt zien. We hopen dat we in de komende maanden nog meer goederen en bouwmateriaal gesponsord krijgen, zodat er nog een transport richting Servië kan gaan. Klik hier voor meer foto's over het transport.