Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007Nieuwsberichten archief

25-04-2007FMWT in 't Groentje van 25 april 07
17-04-2007Voorbereidende werkzaamheden
03-03-2007Tuinactie
22-02-2007FMWT op de Wegwijs 2007
15-02-2007Creatieve avond Eva-kring
16-12-2006Samen aan de slag
09-11-2006Reisverslag Servië november 2006
08-07-2006Familie teambuildingsdag
13-05-2006Mannen teambuildingsdag
28-04-2006Fancy fair op de Koepelschool geslaagd
25-03-2006Vrouwen teambuildingsdag
11-03-2006Mooie opbrengst met bakken voor Servië
01-03-2006Bakken voor Servië
11-02-2006Presentatie Project Servië op de Koepelschool
30-01-20061e Teambuildingsdag FMWT
23-01-2006FMWT Project Koepelschool Ede
16-01-2006Collecte Bogermanschool voor FMWTFMWT in 't Groentje

In de 25 april editie van het Groentje, een regio krant uit Houten en omstreken, staat een stukje over het Family Mission Work Team. Klik op het plaatje om het hele stukje te lezen...


Voorbereidende werkzaamheden

Door een team van Servische vrijwilligers zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Het gras is geknipt, alle losliggende rommel is verwijderd. Het hele terrein heeft een beter aanzicht gekregen. Dit werkt inspirerend voor de volgende fase in de werkzaamheden, die van meer bouwkundige aard zullen zijn.
Er zullen bij de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk vrijwilligers betrokken worden. Daar waar kennis en ervaren tekortschieten worden lokaal opgeleide medewerkers ingezet, waardoor de werkgelegenheid wordt gestimuleerd.
Dit geldt ook voor het benodigde materieel wat zoveel mogelijk vanuit de nabije wordt gehuurd. De dag waarop de foto's zijn genomen werd er gewerkt met zo'n 14 man, waarvan 10 vrijwilligers. De huidig beschikbare groep vrijwilligers bestaat uit zijn 8-14 man. De volgende weken wil men aan de slag in de gebouwen om daar de huidige opruim- en sloopwerkzaamheden uit te voeren. Binnenkort zullen we u daar nader over berichten.
Klik hier voor meer foto's over de werkzaamheden.


Tuinactie maart 2007

Het regende en het was een blubberboel, maar toch gingen we aan de slag. De tuin werd flink onderhanden genomen. Het gras ging eruit en grote tegels gingen er weer in. Het was een hele klus,maar het resultaat mag er zijn.

Klik hier voor meer foto's over de werkzaamheden.


FMWT op de Wegwijs 2007

Afgelopen februari werd in Utrecht weer de Wegwijsbeurs gehouden. Dit jaar trok de beurs ruim 77.000 mensen en er waren 250 standhouders. Het FMWT team was ook aanwezig met een stand. We waren niet alleen aanwezig om onze naamsbekendheid te vergroten, maar we hadden een flink aantal dozen Jodenkoeken te koop.
'Te koop heerlijke koeken, heerlijke koeken. Twee blikken Jodenkoeken en een blik stroopkoeken samen voor maar 5 euro...' zo klonk het in de hal. Gelukkig hebben we flink wat koeken verkocht. Al met al was het een goede week voor het FMWT.


Creatieve avond Eva-kring

Op een creatieve avond bij de Eva-kring hebben we een presentatie over ons project en een workshop mogen houden. Na intensief luisteren en kijken mochten de dames aan de slag om hun creatie te maken. Een hangmand van stro, kussen van gaas, schaatsen of een mozaiëk spiegel. Het was fijn om zo met elkaar bezig te zijn. De resultaten zijn prachtig geworden en een ieder kon tevreden naar huis. We bedanken jullie voor de gezellige avond en de mooie opbrengst en Marleen bedankt voor de samenwerking en je hulp. Familie Prins


Samen aan de slag

Het is koud, nat en guur, wij zitten lekker warm binnen en hebben heerlijk te eten. De vogeltjes kunnen dat na vandaag ook. Onze creatieve teamdag bestaat vandaag uit het maken van vogelhuisjes en vogelkransen. De mannen zijn verbannen naar de schuur en doen erg hun best om van afvalhout een mooi vogelhuisje te maken, geheel naar eigen inzicht (we kunnen nu wel zien wie er goed met gereedschap om kunnen gaan). De vrouwen vermaken zich in de keuken prima, tijdens het praten komen er de mooiste vogelkransen te voorschijn. Allerlei lekkernijen voor de vogels gaan erop, zelfs oliebollen! (vetbollen), appels en trosgierst. Ook de kinderen vonden het weer leuk om bij elkaar te zijn, naast het voetballen en spelen, hebben ze lange slingers geregen van pinda’s en een mooi kerststukje gemaakt. Het was weer gezellig en goed om samen bezig te zijn.


Reisverslag Servië november 2006

Op donderdag 9 november stonden drie mannen van ons team klaar om te vertrekken. Ze gaan voor een weekendje naar Servië om kennis te maken met de mensen van stichting 'Love your Neighbor'. Ook zullen ze kennis gaan maken met de uit het dorpje Nis, waar ook wij deze zomer naar toe hopen te gaan.
Lees verder : Reisverslag Servië Nis [9-13 november 2006].pdf


Familie teambuildingsdag juni

Voor zaterdag 8 juli hadden we afgesproken elkaar te ontmoeten in het ‘Doornse Gat’. Dit gebied is bestemd voor dagrecreatie, dus konden we heerlijk buiten vertoeven. Om alvast in de campingsfeer te komen hebben we een grote partytent opgezet. Hier konden wij onze koffie drinken en even wat bijpraten. De kinderen vermaakten zich best in de ‘speeltuin’ en de zandbak. Hierna hebben we in groepjes spelletjes gedaan, zoals hoeden tikkertje, zaklopen, water dragen ect. Om het samenhorende gevoel te versterken zaten we bij het voetballen aan elkaar vast. Het valt dan niet mee om een doelpunt te scoren. Hierna mochten we ons eigen vlees grillen op de bbq. Al met al was het een geslaagde dag!


Teambuildingsdag voor de mannen

Het was een groot spektakel op zaterdag 13 mei 2006! Die dag waren de mannen aan de beurt om elkaar beter te leren kennen. Dat hebben ze geweten, na afloop wisten ze niet meer ‘wie nu wie was’, ze waren onherkenbaar geworden door de modder. Nu vraagt u zich af, zijn die stoere mannen dan in een beauty centrum geweest? Nee, het speelde zich af bij de Boerinn, een leuke ‘boerderij’ met een groot stuk land. Voor de warming-up begonnen ze met klompengolf. Erop los slaan met je klomp en dan niemand te raken, is geweldig. Daarna begon het echte ‘werk’, zo snel en goed mogelijk met je team de hele polder door met hindernissen. De hindernissen bestonden uit diverse touwbruggen, vlotten, wankele bruggen en andere obstakels, dit alles voornamelijk over de sloot. Het werd extra moeilijk gemaakt, doordat het andere team tegenwerkte. Het lijkt zo makkelijk even de sloot over via een touw, maar als de ander eraan gaat wiebelen is het niet zo eenvoudig om naar de overkant te komen. De beloning bestond uit een heerlijke bbq, ook voor de verliezers. Zo konden ze nog even bijkomen en daarna uitgerust weer naar huis.


Fancy fair op de Koepelschool geslaagd

Op vrijdag 28 april hebben we de verjaardag van de koningin op school (Koepelschool te Ede) met een rommelmarkt en fancy fair gevierd. Veel ouders en zeker de kinderen hebben veel werk verzet. Rond 8 uur was het hele schoolplein al versierd en werd alles klaargemaakt voor de kleedjesmarkt. Ieder kind had spulletjes van thuis meegenomen (sommigen zelfgemaakt) om te verkopen voor school en voor ons doel! Elke groep had gezorgd voor verkoop van iets lekkers (pannenkoeken, popcorn) of een spelletje (darten, blikgooien) of andere activiteit (plantjes verkopen, namen raden). Er kwamen ook mensen uit de buurt die even kwamen kijken en kopen, en de zon heeft ook een handje geholpen. De uiteindelijke opbrengst was € 1.941 waarvan € 1.000 voor ons doel!!! Iedereen hartelijk bedankt.

Actie rommelmarkt in Ede niet geslaagd
Ja, ook op zaterdag ochtend waren we weer met ‘rommel’ aan de gang. Om 8 uur ‘s morgens weer vroeg aan de slag. Het regende dan wel, dan niet, dus zijn we gewoon gegaan. Helaas heeft het de hele verder ochtend wel geregend en zelfs gehageld. Het weer werkte deze keer dus niet mee, de mensen die kwamen konden niets zien omdat alles afgedekt stond. Om half 11 waren we dan ook door en door koud en nat. Toen maar gauw de boel ingepakt en hebben we ons opgewarmd met een paar heerlijke koppen koffie. Onze opbrengst was ook zeer laag € 1,50 + € 5,00 van een kinderwagentje dat al eerder verkocht was. Het zit niet altijd mee zullen we maar zeggen. In ieder geval hebben we weer ons best gedaan.


FMWT vrouwen Teambuildingsdag

Het is weer gebleken dat het echt wat kan worden daar in Servië. Het groepsgevoel is er en handige handjes zijn er ook. Dit bleek 11 maart jl. wel op de FMWT vrouwendag. De vrouwen van het team hadden zich verzameld bij Anja thuis. Na het gebruikelijke bakkie koffie met deze keer een zelfgebakken stuk taart, werd uitgelegd wat we gingen doen. Onder begeleiding van Corianne mochten we een spiegel versieren met mozaďek.
‘Rustig’ met elkaar aan tafel praten, was er deze keer dus niet bij. Met allemaal een hamer in de hand sloegen we de tegeltjes in duizend stukjes, zodat ze over de tafel vlogen. Daarna kon je de stukjes tegel met lijm plakken rondom de spiegel. Door de verschillende kleuren en motieven, zijn er hele mooie creaties ontstaan.
Na dit leuke en intensieve werk vonden we dat we wel iets lekkers mochten gaan eten bij de chinees. Hier hebben we gezellig en druk met elkaar kunnen praten. Wij zijn weer heel wat wijzer geworden. Nu de mannen nog.. hebben die ook dat groepsgevoel en die handige handjes?


Mooie opbrengst met bakken voor Servië

Zoals u hebt kunnen lezen in het nieuws item van 1 maart zijn Rita en Rick druk bezig geweest met het bakken voor Servië. In een week tijd hebben ze samen 90 cakejes gebakken en verkocht! Een hele prestatie vinden wij. En met het resultaat, 90 euro voor ons project, zijn we natuurlijk helemaal blij. Rita en Rick, nogmaals bedankt voor jullie bijdrage.

Denkt u nu, dat kan ik ook. Meld u dan aan bij één van ons en Help ons Helpen.


Bakken voor Servië

Dat we, als team, niet al het geld zelf bij elkaar hoeven te brengen blijkt maar weer eens uit het volgende. Rick Boerman en z'n moeder Rita uit Rijssen zijn druk bezig om 'voor het project van oom Johan en tante Ans' te bakken. Rick is de verkoper, Rita is de bakker en dat gaat heel goed samen. Ze hebben al ruim 25 cakejes verkocht en de lijst met bestellingen blijft maar groeien.
Rick gaat langs vriendjes, leraren op school, de buren, zijn familie,
noem maar op. En iedereen doet mee. Zo komt er een mooi gedrag binnen en het is allemaal voor het goede doel.
Rick en Rita bedankt voor dit leuke intitiatief en we hopen dat jullie veel cakejes verkopen!
Ze smaken heerlijk.


Presentatie Project Servië op de Koepelschool

Normaal gesproken gaan de kinderen alleen naar school en hebben de ouders wel andere zaken te doen, maar nu zijn wij, als ouders, ook een hele dag op de Koepelschool geweest. Niet om iets te leren, maar wel om de kinderen informatie te geven.
In het speellokaal hebben we een presentatie gehouden over ons project in Servië. 's Morgens mochten we het aan de kinderen van de onder- en middenbouw vertellen, 's middags aan de bovenbouw. We hebben verteld, wat we gaan doen in de zomervakantie in Servië.
De kinderen hadden hele goede vragen, zoals 'hoeveel gaat het kosten', en 'hoe kom je aan het geld. Maar ook 'hoe hoog wordt het gebouw' en wat betekent 'CBF' en 'FMWT. Gelukkig konden we deze vragen goed beantwoorden. We hopen dat ze nu ook regelmatig gaan kijken op de website voor alle nieuwsberichten. Ze weten in iedergeval het gastenboek te vinden. We hebben van de juf al gehoord, dat ze wel ‘2 centjes’ meenemen i.p.v. één, want er moet toch wel een dak op het gebouw komen.
Het was een geslaagde dag, Koepelschool bedankt, kinderen bedankt.
Familie Prins.


1e Teambuildingsdag FMWT

Na zeer intensief vergaderen en veel mailcontact mogen we wel stellen dat het eindresultaat een geweldige middag en avond geworden is. Het doel was om elkaar beter te leren kennen, en dat weten we nu!
We begonnen om een beetje warm te worden met een lekker bakkie koffie en cake. Na gezellig babbelen moesten we ook nog aan het werk. Teamverband versterken en individueel laten zien wat je waard bent. De “oud-hollandse”spelletjes stonden al te wachten. We konden ons uithoudingsvermogen testen met het schuifspel, dit is heel handig bij het bouwen, als we al die stenen moeten sjouwen. Maar ook preciezie is belangrijk, dat was de test bij het hengelspel en de gatenkaas.
De kinderen hebben zich ook prima vermaakt. Ze konden het leuk met elkaar vinden en waren direkt al aan het tafelvoetballen. Ze hadden al de spellen al uitgeprobeerd, voordat de volwassenen ermee moesten beginnen. Zo hadden ze al een mooie voorsprong.
Na deze activiteit hebben we met elkaar het eten bereid. De soep moest gemaakt, de salade, de sausjes en de kruidenboter en zeker niet te vergeten de BBQ. De mannen mochten buiten in de kou de worstjes braden. Gelukkig was het binnen warm en gezellig. We hebben heerlijk gegeten. Tussen het ijs eten door hebben we nog een groepsfoto gemaakt en de prijsuitreiking van de spelletjes gedaan. De eerste prijs, een slagroomtaart ging naar ... Wim. Gefeliciteerd!!
Na afsluiting met stukje lezen uit Gods Woord en dankgebed gingen we tevreden naar huis.


FMWT Project Koepelschool Ede

De Koepelschool in Ede levert namens de kinderen en ouders ook een bijdrage aan ons project.
Iedere maandag komen de kinderen naar school met hun zendingsgeld. Een gedeelte hiervan komt ten goede van het project in Servië. Er zijn plannen om meerdere acties op school te houden, te weten: overheerlijke pannenkoeken verkoop, statiegeld flessen verzamelen, iets? met vader- en moederdag. Weet u nog meer acties? We horen het graag.


Collecte Bogermanschool voor FMWT

De collecte met het kerstfeest van de bovenbouw van de Johannes Bogermanschool was bestemd voor ons project.
Met dank aan Wilrik den Hertog hebben we een prachtig bedrag opgehaald. Een goed begin…

Wilrik stond, zonder dat hij last had van zenuwen, voorin de volle kerk te vertellen dat hij met zijn ouders, de rest van hun gezin en nog een aantal andere gezinnen van plan is om in de zomervakantie op werkvakantie te gaan naar Servië. Blijkbaar was het een goed verhaal.
De opbrengst van bijna €1000,00 loog er niet om!
Bogermanschool, van harte bedankt!