Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 3 augustus 2007


Dag 4

Een bloedhete dag ligt voor ons. Blauwe lucht, wolkenloze hemel, kortom, een zonovergoten dag. Heerlijk weer om te werken dus. Je hebt geen kraan nodig om nat te worden, daar zorgt het zweet wel voor. Het smaakt alleen een beetje zout. De werkzaamheden worden eerlijk verdeeld. Een aantal mogen de oude kippenschuur slopen. Dat houdt in dat je een ijzerdraad ergens aan de muur bevestigt, je auto ervoor zetten en hard optrekken. Sommige stukken moeten echter met de hamer bewerkt worden. Dat kost wel enige zweetdruppels. Jammer genoeg kan niet iedereen dit geweldige werk doen, dus moet een enkeling laminaat gaan leggen. Rene en ondergetekende hadden zich al herhaalde malen aangeboden om dit vervelende klusje te klaren. Maar aangezien Rene een vrije dag had heeft JanJaap zich maar beschikbaar gesteld. Zo maar vrijwillig het nogal simpele sloopwerk in de steek laten en dat verschrikkelijk vervelende laminaatklusje oppakken. Echt leuk van hem. (Overigens heeft Rene weinig gebruik kunnen maken van zijn vrije dag, want hij was door ziekte geveld.) Gestaag vorderde het ene en slonk het andere. Een warme doch productieve dag.
In deze zwoele zomeravond genieten we ook van het eerste echte contact met onze Romavrienden. Zvonko, de president van Downtown Sainovac, komt een gitaar lenen en tegelijk ook een aantal van onze medewerkers. Die gaan graag met hem mee om zijn dorp te bekijken. Logisch, want als je weet wat er op de camping nog moet gebeuren aan afwas.... Die afwas duurt minstens anderhalf uur, maar het is niet erg moeilijk om die tijd op te vullen in het huis van Zvonko. Eerst krijg je een zelfgestookt goedje met heel veel alcohol, vervolgens 3 glazen echte Pepsi en een heerlijk kommetje turkse koffie met extra veel prut. Esther geniet er ook van, maar ziet tegelijkertijd dat de planten wat staan te verdorren en in een flits besluit ze om haar overheerlijke bakkie koffie met de planten te delen. Een nieuw bakje koffie slaat ze echter af.
Intussen blijkt ook dat Zvonko een tent uit een van onze transporten heeft ontvangen. Alleen weet hij nog niet hoe hij hem op moet zetten. Wij wel, omdat de tent aan een onzer heeft toebehoord. Als president weet hij ook een aantal Roma op te trommelen. Met ongeveer 20 mensen is een tent heel snel opgezet. Die gaat gebruikt worden voor samenkomsten in de Romawijk. Na anderhalf uur moeten we afscheid nemen en over de donkere wegen teruglopen naar onze camping. Daar is hard gewerkt, de afwas is gedaan, de kinderen liggen op bed, dus we kunnen zo aanschuiven voor de Pivo.

Daniël