Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 4 augustus 2007


Dag 5

’s Morgens 6:30 uur worden wij gewekt door een behoorlijk losbandig gebeuk. Een aantal locals waren onder de bezielende leiding van Wim bezig om het restant van de fundamenten aan stukken te slaan. Voor ons dus het ultieme geluid om verder te dromen. Het werk gaat immers door, ook op zaterdag! Na een fantastische maaltijd zoals wij dat gewend zijn tijdens onze vakanties, brood, kaas en jam, aan de slag gegaan. Tijdens het werken hoor je het zingen van de kinderen begeleidt door een gitaar. Elke morgen hebben de kinderen een eigen programma. Met als thema ‘bouwen’. Vandaag hebben de kinderen uitnodigingen gemaakt voor de kinderen in het dorp.
Door de sloop van de schuur waren er veel stenen over die even verplaatst moesten worden per kruiwagen. Deze stenen zijn 30 x 20 x 18 en wegen zo’n 6 kilo per stuk. Een tweetal man was al bezig om deze heen en weer te rijden: 5 per kruiwagen. Dit moesten wij verbeteren: 8 stenen! Nadeel van onze kruiwagen was wel dat het wiel ontzettend aanliep. De band schuurde al door de bak van de kruiwagen heen. Dit hadden onze servische collega’s al lang gezien en hadden een uitstekende kruiwagen, maar ook zij verhoogden hun productie: 7 stenen. Hier hebben wij korte metten mee gemaakt: Wim en ondergetekende liepen heen en weer en Marien vulde de kruiwagens af tot 8 stenen, ook die van onze collega’s. Hierna hebben wij eens even flink het terrein opgeruimd. Wij moeten er zondag immers een beetje knap bij zitten.
’s Middags zijn wij (J & C) kamer 2 wezen witten en sauzen in de kleuren wit en perzik: Deur dicht en aan het werk! Prachtige manier om je relatie bij te sauzen.
Na het avondeten zijn we samen met de kinderen de uitnodigingen wezen brengen bij de zigeunerkinderen. Wat wonen wij dan mooi als je dat vergelijkt bij deze mensen. De tent van Daniël en Inge-Marij, die eerst van Peter en Eveline is geweest, werd al gebruikt. Zvonko, die op de gitaar van Daniël speelde, zong samen met 20 kinderen in de tent. Ze waren blij met de leuk versierde uitnodigingen. Om een uurtje of 8 kwam Zvonko samen met zijn dorpsgenoten bij ons zingen.

Jacoline & Cees