Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 15 augustus 2007


Dag 16

De laatste dag. Iedereen is al vroeg bezig met het inpakken van de tenten. Deze keer gaat iedereen apart naar huis. Sommige plakken er nog een korte vakantie aan vast om even bij te komen. Anderen gaan direct naar huis. In de hete zon zijn we de hele morgen bezig om alles schoon te maken en in te pakken.

In de middag is bijna iedereen gepakt. Een aantal van ons gaan weer naar het riviertje om te gaan zwemmen met de kinderen. Ook Daniel pakt nog even een frisse duik voor ze deze middag vertrekken richting Nederland. En om een uur of drie vertrekken verlaten ze ons als eerste (Jan Jaap uitgezonderd) Wij blijven nog achter omdat we ’s nachts gaan rijden.

Om een uur of zes komen Cedo en Emanuel afscheid nemen. Ze hebben nog een kadootje mee genomen. Wat denk u? Een schoen. We krijgen een koekje van eigen deeg. Wij geven standaard klompen en nu krijgen wij de traditionele leren schoen gemaakt van klei. Deze schoen werd vroeger veel gedragen. Ook krijgen we nog onderzetters met de tekst: “Servië, Servië. Wie houdt niet van u?”. Wim en Emanul sluiten af met gebed en vragen om verdere ondersteuning van het project. De vakantie is afgelopen, maar dit betekent niet dat het project is afgelopen. Er moet nog een hoop gedaan worden voordat de echte hulp in het community center kan gaan beginnen.

Alles is opgeruimd en we staan klaar voor vertrek. Ik maak voor de laatste keer foto’s en film de locatie nog een keer. Na de vakantie maak ik nog een film van het gehele project. In het totaal heb ik 14 uur film gemaakt in deze 2 jaar. Er ligt nog een aardige klus te wachten om er een mooie film van de maken. Omdat alles is ingepakt besluiten we met z’n allen uit te gaan eten. In prokulpje zit een kleine pizzeria. Er zijn drie tafels en een pizza bakker. Hoe moet dit gaan als we met de hele club komen aanzetten. Gewoon een beetje inschikken en de pizzabakker helpen. Stefanie, Nienke en Wilrik helpen bij het opnemen en uitdelen van het drinken en een voor een krijgen we de pizza. We praten nog wat na over wat er allemaal de laatste twee weken is gebeurd. Moe maar voldaan sluiten we samen de werkvakantie af.

Einde


Rene