Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 12 augustus 2007


Dag 13

Deze zondagochtend mogen we een uurtje langer slapen, hoewel er een aantal van ons zeer vroeg gewekt worden met het zingen van Jedidjah: “een ei hoort erbij”. Na het ontbijt maken we ons klaar om naar de kerk in Nis te rijden. De dienst wordt geleid door ds. Cedo Ralovic. Deze keer vertelt Wim een stukje over “voetstappen in het zand”. Het is een lange weg geweest om het Community Center te realiseren. Wim verteld hoe het project is verlopen met al z’n hoogte en diepte punten. Maar toch hebben we altijd Gods leiding ervaren. Doe alles op het fundament van Jezus Christus.

Na afloop krijgen we van de gemeenteleden een hand en worden we, als blijk van waardering, overladen met lekkere zelfgemaakte koekjes (het recept hopen we nog te krijgen). De middag brengen we door in alle rust...heerlijk even een boek lezen, een dutje doen of gezellig een spelletje. De kinderen horen en zien we niet meer, die hebben hun eigen boomhut. “fmwt boomhut” staat er geschilderd op het bord. Doordat het erg heet is zien we de onweersbui aan het einde van de dag aankomen, de lucht is zwart en het begint flink te waaien en te stuiven. We zetten de partytent weer stevig vast en wachten tot de bui los barst. Het duurt niet lang en even later is het weer droog.

Vanavond hebben we de eerste dienst in het community center. Voor de eerste keer zal Cedo Ralevic voorgaan voor de Roma gemeenschap. Door de regen is de grond nu weer erg nat en modderig geworden. Hoe zal het vanavond gaan met al die natte modderige schoenen van al die mensen die komen? We willen graag dat alles netjes blijft. Een oplossing is gauw bedacht: we leggen de ondervloer (voor lamminaat) in de hal en laten iedereen de schoenen buiten uit doen.

Er zijn veel roma people gekomen. Cedo spreekt over het verhaal van Jacob die met zijn hoofd op een steen ligt te dromen over een ladder die de hemel bereikt. Cedo vertelt dat hij zijn “droom”, een gebouw voor samenkomsten, ook waarheid ziet worden. Cedo is heel dankbaar dat na lange tijd dit toch werkelijkheid mag worden.

Nienke