Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 13 augustus 2007


Dag 14

Het is de dag dat we samen met de kinderen uit het dorp spelletjes gaan doen. Veel voorbereiding is er in Nederland gedaan om deze dag tot een succes te maken. En zullen ze deze keer komen? Nog voor tien uur verschijnen er een heleboel kinderen bij de poort, ze hebben er zin in. Het zijn er nu meer als de vorige keer, ook zijn er nu meer ouders bij. Het wordt een gezellige happening. We zingen ook nu ons gezamelijke lied “Slavi Boka” en dan zijn de hollandse spelletjes aan de beurt, zoals waterdragen, bellenblazen, kegelen met flessen water. Na de spelletjes krijgen ze nog wat te drinken en geven we ze een mooie pen. Toch wordt er ook nog wat in het huis gedaan. Van Ikea hebben wij een aantal kasten gekregen voor de inrichting van het huis. Hoewel de muren geschilderd zijn en de vloeren gelegd, leek het toch nog wat kaal. Een paar meubels zouden niet misstaan. Dus werden de kasten in elkaar gezet. Soms ontbraken er wat onderdelen maar met wat creativiteit werd het toch een kast. ’s Avonds kwamen Cedo en Emanuel nog even kijken en bij het zien van de meubels begonnen hun ogen te glimmen.

Na zoveel werk verzet in de hitte zijn wij toch wel wat vermoeid geraakt, maar de bouwers blijven doorgaan. Ookal is het tempo niet zo hoog als wij gewend wij zijn, ze weten niet van ophouden. Ik heb ook nog geholpen bij het storten van de fundering, van het ‘schooltje’, op het heetst van de dag en ik kan u vertellen het is niet makkelijk. Om het vol te houden moet je wel iets langzamer doen dan je normaal gesproken gewend bent.

Het is niet voor iedereen het prettige dag. Vorige week was ik twee dagen niet lekker en nu zijn Cees en Anja ziek. Ze blijven lekker wat op de achtergrond om wat bij te komen.

Rene