Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 6 augustus 2007


Dag 7

We worden wakker onder het genot van tikkende regendruppels op het tentzeil. Reden temeer om de oogjes nog even dicht te doen. Om 7 uur verschijnen de eerste locale roma’s om te komen werken. We dachten het goed geregeld te hebben met een dozijn aan locale bevolking om het fundament van het klaslokaal uit te graven, maar ook hier schijnen ze iets aan CAO te doen. Ze hadden zichzelf massaal regenverlet gegeven waardoor er nog maar 4 kwamen opdraven. Om deze mensen vandaag niet in de regen te laten staan is een van de partytententen er bij gehaald. Deze heren werken echter wel aanzienlijk harder dan de “vakmensen” van de aannemer. Hierdoor kunnen we een beetje op schema blijven. Omdat het terrein nogal afloopt moet het fundament aan een kant tot 1,40 meter uitgegraven worden. Aan het eind van de middag zijn 2 zijde’s uitgegraven tot de gewenste diepte.
Vervelend is het wel dat de bouwtekeningen met de minuut wijzigigen, want daardoor had het grootste gedeelte van de oude fundering gewoon kunnen blijven liggen.

Intussen wordt er binnen hard gewerkt met laminaat leggen en schilderen. Het grootste gedeelte van de 1e en 2e etage is gedaan. Leuk is ook om nieuwe talenten te ontdekken, Wiem (deze naam is in verband met de integratie ook door de teamleden aangenomen) kan ineens laminaat leggen en wie had ooit gedacht dat Esther kan stucken?

Na het avondeten hebben we toch de partytent maar weer teruggezet omdat het wel een heel erge blubberpoel aan het worden was. Als alle kinderen op bed liggen gaat de rest nog even “roeken” onder het genot van een overheerlijke en welverdiende pivo!