Laatste nieuws


22 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

12 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

9 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

8 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

4 augustus juli 2007
[Update van de reisverslagen]
Reisverslagen

25 juli 2007
[Nieuwsbrief juli 2007]
Nieuwsbrieven

16 juli 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage

13 juni 2007
[Reisverslag voorbereidend bezoek]
Nieuwsberichten

12 juni 2007
[Update project rapportage]
Voortgangsrapportage
    Laatste update:
          22 augustus, 2007
Reisverslag 10 augustus 2007


Dag 11

Om half 8 drijven we onze tenten uit van het zweet. Logisch, want als ik m’n brood smeer een half uurtje later, zie ik op de thermometer van Daan dat het al 26 graden is. Dat belooft nog wat! M’n gedachten gaan vanmorgen direct naar het ziekhuis een dik uur verderop. Daar zijn Jacolien en Jedidjah beland, nadat Jedidjah gisteravond van 1,5 meter op het beton is gevallen toen ze een dagje weg waren. Gisteravond meldden ze dat het goed ging, maar dat de arts Jedidjah een nachtje in het ziekenhuis wilde houden ter observatie. Gelukkig ontmoetten ze aardige Duitse mensen waar ze mochten overnachten. Vanmorgen beginnen Wiem, Anja en ik met het sauzen van de conferentiekamer. Zoals Inge-Marij gister al schreef, moet de kamer zondag af zijn omdat we ‘m ’s avonds in gebruik hopen te nemen. Rene heeft de website geupdated en de conferentiekamer afgeplakt op de manier zoals de Serven het willen hebben: met een randje onder het plafond en om de kozijnen en deurposten...

Het is een stille dag vandaag omdat er een paar gezinnen weg zijn. Op de bouwplaats gaat het werk wel gewoon door. De fundering wordt gestord, dus men loopt af en aan met kruiwagens. De thermometer staat inmiddels op 35 graden. De mannen werken in de volle zon. De partytent wordt weer verplaatst, zodat de mannen daaronder het betonijzer voor de fundering in elkaar kunnen zetten.

In de loopt van de middag komen Cees en Jacoline weer terug met de kinderen. Moe en een beetje confused over alles wat er is gebeurd drinken we wat met z’n allen. Jedidjah is versleten door de gebroken nacht die ze heeft gemaakt. Om de twee uur werd ze wakker gemaakt. En daarbij natuurlijk de drukte, de schrik en alles wat er gister en vanmorgen gebeurd is. We zijn allemaal erg dankbaar dat het toch nog zo goed af is gelopen! Ook heel fijn dat ze zo goed werden opgevangen door de Duitse mensen die erg met ze meeleefden en ruimte maakten in het huis voor hen! Inmiddels draaft Jedidjah hier weer over de bouwplaats met hier en daar een schram en Cees en Jac maken het eten klaar voor vanavond.

Gisteravond hebben Daan en ik poppenkast gespeeld voor de kids i.p.v. Dik Trom gelezen. Ook de moeders kwamen er bij zitten. Inge-Marij en Jacolien hebben een hele mooie poppenkast genaaid van een laken! We konden deze gisteravond zo in de partytent ophangen en er achter zitten! Ideale oplossing! Met wat improvisatie zaten de kinderen op het puntje van hun stoel te luisteren en te kijken naar Freddie die uit z’n kom ontsnapte om naar een zwembad te gaan, hij was zijn kleine kom zat. Gelukkig liep het allemaal goed af :-)

Esther